Historien til kirka begynte allerede i 1989 da vi holdt vårt første møte på Betel i Langevågen under navnet Bønnegruppene. Ett år senere, i 1990, bestemte vi oss for å endre navn til Bønnesenteret, og startet opp med faste gudstjenester i et kjellerlokale på Åsetorget.

13. februar 1991 markerte en viktig milepæl for oss. På den dagen ble vi offisielt stiftet som menighet og vi tok navnet Ålesund Kristne Senter. I 1995 sluttet Pastor Harald i jobben som elektroingeniør og startet i full stilling som pastor i kirken.

Etter noen få år på Åse, holdt vi til i lokaler på Emblem frem til 1998 da vi kjøpte pinsemenighetens lokaler i Borgundveien i Ålesund sentrum. 16. mai 1999 kunne vi feire den første gudstjenesten i egne lokaler.

Lokalene i Borgundveien var hjemmet vårt i mange år, men i desember 2007 kjøpte vi våre nåværende lokaler i Storevågen. Etter mange timer med dugnad, kunne vi i mars 2009 endelig feire vår første gudstjeneste i Storevågen.

I 2013 startet vi opp med streaming av gudstjenestene via internett for å nå ut til medlemmene våre som bodde langt unna våre lokaler i Ålesund. Bare året etter begynte vi å holde gudstjenester i Stryn og på Aukra, hvor medlemmene kunne samles og følge gudstjenesten fra Ålesund direkte på storskjerm.

I 2019 ble Pastor Yvonne innsatt som andrepastor etter å ha jobbet i kirken siden 2013.

I 2021 tok vi enda et stort steg da vi kjøpte en del av Sentrumsgården i Stryn. Nå fikk også vår menighet i Stryn sine egne lokaler.

I 2023 besluttet vi at det var på tide å skifte navn. Da vi nå var en kirke på tre steder og ikke lenger bare i Ålesund, ønsket vi et navn som fungerte alle steder og forente oss som én menighet. Etter en lang og grundig prosess, landet valget på Vonkirka. Von er et gammelt norsk ord for håp, og vi mener evangeliet bringer et fantastisk budskap om nettopp dette - at Jesus er ett håp for alle!